Καρκίνος: Μπορεί η Κάνναβη να Θεραπεύσει Πραγματικά;

Η κάνναβη θεραπεύει τον καρκίνο;Μπορεί το φυτό να διευκολύνει πραγματικά τα συμπτώματα της χημειοθεραπείας; Υπάρχει ένα μεγάλο σύνολο επιστημονικών δεδομένων που δείχνουν ότι τα κανναβινοειδή αναστέλλουν ειδικά την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων και προάγουν τον θάνατο των καρκινικών κυττάρων .Ο καρκίνος και τα συμπτώματα που σχετίζονται με τον καρκίνο συγκαταλέγονται στους κύριους λόγους που οι ασθενείς αναζητούν ιατρικές συστάσεις για κάνναβη. Υπάρχει, ένα αυξανόμενο σύνολο προ κλινικών στοιχείων υποδηλώνει ότι η κάνναβη έχει κερδίσει μια θέση στις καθημερινές ρουτίνες των ασθενών για κάποιο λόγο.

Τις τελευταίες τρεις δεκαετίες, η έρευνα σχετικά με τις αντικαρκινικές ιδιότητες της κάνναβης έχει αποσυρθεί αργά. Οι προσπάθειες σε πολλές χώρες έχουν κάνει σημαντικές ανακαλύψεις σε προκλινικές δοκιμές. Η κυτταρική γραμμή και η έρευνα των ζώων έχουν εντοπίσει τέσσερις κύριους τρόπους με τους οποίους η κάνναβη σκοτώνει καρκινικά κύτταρα . Αυτά περιλαμβάνουν:

1. Αντιπολλαπλασιαστικό

Στοιχεία δείχνουν ότι η κάνναβη έχει αντιπολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα στα καρκινικά κύτταρα.Μία από τις ιδιότητες ενός χρήσιμου αντικαρκινικού φαρμάκου είναι η ικανότητα να σταματήσει ο πολλαπλασιασμός κακοήθη κυττάρων. Όπως αποδεικνύεται, οι ενώσεις που απομονώνονται από το φυτό κάνναβης έχει βρεθεί ότι επιβραδύνουν τον πολλαπλασιασμό διαφόρων τύπων καρκίνου, συμπεριλαμβανομένων των καρκίνων του μαστού, του προστάτη και του πνεύμονα .

2. Αντι-μετάσταση

Οι μεταστατικοί καρκίνοι είναι μεταξύ των πιο δύσκολων για θεραπεία και η πρόληψη της μετάστασης είναι ένας σημαντικός στόχος για την ανάπτυξη αντικαρκινικών φαρμάκων. Όπως μπορεί να μαντέψετε, η έρευνα δείχνει ότι η κάνναβη εμποδίζει τα καρκινικά κύτταρα να εξαπλωθούν και να προσκολληθούν σε νέους υγιείς ιστούς.

3. Αντι-αγγειογένεση

 

Οι όγκοι κλέβουν θρεπτικά συστατικά και οξυγόνο από υγιή μέρη του σώματος αναπτύσσοντας νέα αιμοφόρα αγγεία. Αυτό το φαινόμενο είναι γνωστό ως αγγειογένεση και είναι ένας από τους μηχανισμούς που χρησιμοποιεί ο όγκος για να αναπτυχθεί.Τόσο στην εργαστηριακή όσο και στην ζωική έρευνα, οι ενώσεις κάνναβης έχουν σταματήσει επιτυχώς την ανάπτυξη νέων αιμοφόρων αγγείων σε κύτταρα όγκου.

4. Αυτοκτονία» καρκινικών κυττάρων

 

Ο τρόπος με τον οποίο η κάνναβη έχει καταστρέψει τα καρκινικά κύτταρα τόσο σε εργαστηριακά όσο και σε ζωικά μοντέλα είναι μέσω της αυτοκτονίας. Η θεραπεία με ενώσεις κάνναβης προκάλεσε τον θάνατο των καρκινικών κυττάρων. Ο πιο τεχνικός όρος για αυτό το φαινόμενο είναι η απόπτωση.Σε ένα υγιές άτομο, τα κύτταρα που είναι κατεστραμμένα μπορούν να υποβληθούν σε μια διαδικασία προγραμματισμένου κυτταρικού θανάτου. Όμως, για κάποιο λόγο, τα καρκινικά κύτταρα σταμάτησαν να ανταποκρίνονται σε σήματα που διαφορετικά θα τα προκαλούσαν στην αυτοκαταστροφή.Ανθρώπινη κυτταρική γραμμή και έρευνα σε ζώα έχει βρει ότι οι ενώσεις κάνναβης προκαλούν απόπτωση σε καρκινικά κύτταρα. Αυτό το τελικό πλήγμα σκοτώνει πραγματικά το κελί.

 

 

Πηγές: www.greenstate.com herb.co